30 Disember 2011

Hari ni hari jumaat..

Dicatat oleh Cik Ina di 11:51 PG 0 ulasan
Salam..seronok kan hr ni..smua org hepi bila tiba hr jumaat..aku lah tu..aku skrg ni msh kt opis..rasa nk half day..sb aku adalah demam..sungguh tk tahan bila duk dlm aircond..dh ler gan selsema pakej sekali gan sakit kpala..adooo..tp nk balik gan apa ye??my hubby g site lak..naik bas??oooo tk sanggup mak..muntah hijau kang aku..harap bersabar ye ina..semlm mesti smua tgk tentang dhia kan..aku gigih ooo siap rekod..takut terlepas tgk..yelah kot2 smpai umah lambat..ending gitu je kan..mmg sehati sejawa lah dhia & zikir..melepas si rose tu..yg aku tk puas hati si mummy mak zikir tu..asyik duk syirik je..dah tu tk dapat balasan pun atas kejahatan dia selama ni.. geram btul..apa aku ni?emosi lak..menghayati btul aku ni..ingat ina..ni hnyalah drama..hahahaha..aku ni dah melalut dah ni..oklah selamat bercuti smua..kpd yg balik kg..hati2 di jalan raya..ingat org tersyang..aku kt KL je..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

29 Disember 2011

Rezeki hari ini..

Dicatat oleh Cik Ina di 1:58 PTG 0 ulasan

Alhamdulilah..murah rezeki hari ni.. tq kak ida sb belanja subway ni..aku hari ni tk brp ok sgt..hdung dah mula berair..seram sjuk je ni..harap2 dapat btahan smpai esok..bos tkde hari ni bolehlah rehat skit..(Bukan ke klu bos ada aku rilek jugak?)Hahaha..oklah nk smbung main game lak ni..

28 Disember 2011

Tercapai juga hasratku..

Dicatat oleh Cik Ina di 4:01 PTG 0 ulasan

Sekian lama aku mencari handbeg + sling beg idaman hati..akhirnya pencarian aku berhasil..alhamdulilah dpt juga aku membelinya..nasib baiklah tgh ada sale ni..klu tk,tk mampu aku nk beli..hati manyak hepi ooo..lena aku tido mlm ni..(bukan ke tiap2 mlm tido lena?hahahaha)..tk salahkan klu sesekali kita bg ganjaran utk diri sendiri..

24 Disember 2011

Rojok kateh

Dicatat oleh Cik Ina di 10:15 PG 0 ulasan

Salam..korang penah dgr tak rojok kateh??nilah mknan yg aku nk mkn sgt bila balik kg..aku rasa org tganu je tahu mknan ni..klu kt KL,rojak mamak biasanya kuah kacang kan..rojok kateh ni kuah adalah mcm sos kerepok lekor..dan isinya adalah bahagian kaki lembu..urat2 tu..utk mdaptkan urat ni,kaki lembu kenalah di bakar dulu,di kikis urat dan di rebus..bila dh empuk,sejat airnya dan di gaul gan sos kerepok td..sedapnya..sekali mkn mmg nk lagi..

Testing jer..

Dicatat oleh Cik Ina di 9:25 PG 0 ulasan
Suka2 nak test..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

23 Disember 2011

Selamat ulangtahun syg..

Dicatat oleh Cik Ina di 3:31 PTG 0 ulasan
To my hubby..selamat hari lahir yg ke32..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..I love u..kami skrg berada di kg aku iaitu tganu..seronok sgt2 bila dapat balik kg ni..dapat mkn masakan ma aku dan mknan yg tk mungkin ada kt KL tu.lama jugalah aku tk update blog ni..tkde mood..klu bos ada kt opis aku bz skit..tu kadang ada citer tp bab mgarang tu malas.bukan bole main terjah je kan..oklah nanti aku update lg tau..bye

19 Disember 2011

Repeat Order...

Dicatat oleh Cik Ina di 11:38 PG 0 ulasan

Salam...senyum smua hr ni kan..almaklum lah hr ni gaji + bonus..apa pun alhamdulilah...aku pagi2 lagi dah transfer ke akaun lain..kan klu biar je kt situ..mulalah panjang jer akalan aku ni..baik kita beringat ye kwn2...alhamdulilah juga bisnes naget dah dapat sambutan..terima kasih kpd kak yanti & ct kerana sudi repeat order..ahad baru ni aku siapkan order..biasa sebelum ni org order tk byk bekas..leh rileks jer buat..tp semlm aku kena siapkan 5 bekas..alhamdulilah aku berjaya juga buat...aku puashati...aku skrg ni mood kureng lah..hormon ke??kadang aku rasa hangin je..malas nk beban pala hotak aku gan pkara2 remeh temeh ni..rasa nk jerit kuat2...nk buang smua yg terbuku di hati...tapi bole ke??nk jerit kt mana??kang ada juga kata aku ni tk ckup RM1...hahahahaha...oklah nk kuar jap lg..nk delivery Homemade Naget....

12 Disember 2011

Saya rindukan beg ini....huhuhuhu...

Dicatat oleh Cik Ina di 7:56 PG 0 ulasan
Salam dan selamat pagi...hari ni mood kureng lg..tk tahulah nk kata apa janji aku tk kacau org..berbalik pada tajuk kt atas tu..AKU KEHILANGAN BEG ITU....huwaaaaaaa.....aku betul terkilan sgt2 sb kejadian tu berlaku dalam umah aku...citernya gini...pagi sabtu tu dlm kul 4 pagi aku muntah2 gan pening kepala..mungkin tersalah mkn..aku mmg tk larat gile nk bukak mata..kebetulan lak tu..my hubby dah janji gan kontraktor & maintance umah untuk baiki bilik air master bedroom..so aku pun g tido dlm bilik no2..my hubbylah yg settlekan smua tu..dlm kul 10 smua dh siap aku pun bangun..mkn sikit2 alas perut..aku bgtau my hubby nk mkn ayam kampung kt cheras..dia kata ON..so aku pun bersiaplah..bila time nk pakai perfume..aku crilah beg aku tu sb perfume aku ada kt dalam tu..cari punya cari haram tk jumpe..frust aku..smua tempat aku cari..tkde..mmg dah sah..kena curi...my hubby bgtau ada sorang budak maintance tu yg dia rasa lain mcm..mata liar jer..dah tu mcm ambik brg jer..dia msuk dan kuar dr umah aku pun tk bgtau..sedangkan bos dia suruh tunggu..dia lak tergesa2 nk cabut..sampai hati ko ambik beg aku..dah ler aku syg sgt kt beg tu..dlm beg tu ada pencuci muka simply siti (putihlah ko pasni), perfume (wangi sentiasalah ko),baucer watson(shopping sakan ko)..beg gan brg2 aku leh beli lain tp aku terkilan sgt2 dah ler ko masuk umah aku tanpa salam..ko rembat lak brg aku..aku tk halal smua tu..biar ko sakit perut smpai bila2...bila aku tgk balik beg ni,,sedih jer aku..my hubby pujuk suruh tempah sebijik sama mcm yg hilang tu..tgklah mcmne nanti...sedih2 pun ahad aku still masak utk my hubby...


sup ketam..

sayur campur..

ikan talapia & tenggiri goreng..

cili tumbuk & durian serta ulam( gambar ulam lupa nk snap)...

09 Disember 2011

Dicatat oleh Cik Ina di 9:46 PG 0 ulasan

Takde apa yg bole di luahkan gan kata2 bila keadaan ini berlaku..aku tak tahu apa yg aku bosan..senyap lebih baik...

05 Disember 2011

Mee Sardin..

Dicatat oleh Cik Ina di 3:03 PTG 0 ulasan




Salam..hr ni aku nk kongsi resepi..mee sardin..resepi ni aku belajar dr kakak ipar aku..menu ni senang, mudah dan cepat..klu tetiba umah kita ada tetamu..buat jelah mee sardin ni..selesai masalah..sedap pun sedap..bagi akulah..yg aku bagi ni utk 2 org mkn..klu ramai2 tu pandai2lah korang adjustdan agak2 ye..

bahan2 (2 org mkn )

1 tin sardin kecik..tk kesah brand apa..ikut sukalah
1 biji tomato
3 biji cili merah
2 ulas bwg putih
3 ulas bwh merah
perisa
santan

sawi + taugeh di celur
tahu goreng
telur rebus
hirisan cili & daun sup
mee kuning

cara2 :-

blend segala bwg + cili merah + tomato + sardin (jgn lupa buangkan tulang dulu)..bila dah blend..panaskan myk..tumis bahan yg kita blend tadi smpai naik bau..masukkan air sedikit..pastu masukkan sedikit santan..haaa kt sini pnadai2l
ah korang bajet tau..korang nk cair ke?nk pekat skit ke...pastu masukkan perisa..tunggu mendidih dan tutup api..settle kan..senangkan..

pasni korang leh lah mjamu selera..


ni lak naget homemade yg diorder oleh kak yanti gan ct zubaidah..tq sb order...

30 November 2011

Health Screening

Dicatat oleh Cik Ina di 1:51 PTG 1 ulasan
Salam...ada rupanya..hehehe..mcm biasalah..amacam??ok ke??aku entahlah..ni meh aku nk citer skitlah..skit je tau...hr ni aku ada buat health screening..buat kt opis akulah..sebenarnya aku takut nk buat ni..yelah takut tkleh terima kenyataan..ciss mcm ada pyakit berbahaya konon..korang tahulah aku ni kadang mkn tk henggat dunia..kadang2 lupa diri..kadang2 insaf..tapi disebabkan dah ada kesedaran..aku telah myahut cabaran itu..yelah bila umur dan menjangkau 30 ni..mcm2 penyakit duk hai2 kt kita kan..sebelum melarat baik kita mencegahkan..program health screening ni diadakan sekali gan derma darah..bab derma darah ni aku tak berani lg..takut ooooo...kang belum apa2 aku dah tumbang dulu..mcmne tu???ok..test dah buat..alhamdulilah... tekanan darah ok..gula dalam darah ok..kolesterol dlm darah pun ok..yg tk ok overweight tau aku ni...adooo..mcmne ni...tkpe tak terlambat lg untuk berubah kan..pasni kita jaga mkn dan diet..aku ni risau sb aku ni suka mkn mende manis2..tp oklah gula dlm darah aku normal...pastu aku join diet talk..insaf jap aku..pasni kena jaga mknlah..bak kata nutrision tu tadi..gaya mkn kita yg mendorong mengundang pyakit..yelah skrg ni fastfood bukan main byk lagi..pasni pandai2lah kita ubah cara mkn demi kesihatan kita...


pasni kena rajinlah guna body mass index calculator (BMI) untuk dapatkan berat yg ideal..korang agak2 bole tak aku kembali kurus mcm anak dara dolu2???best gak kan klu slim melim ni...hahaha kuat benor berangan aku ni..tp tk salahkan..bukan kena bayor pun....

22 November 2011

Tahniah Harimau Muda ...

Dicatat oleh Cik Ina di 8:14 PG 0 ulasan
Salam & Selamat pagi...hepi kan hr ni...hahahaha...TAHNIAH KEPADA SKUAD HARIMAU MUDA ...korang mmg terbaikkkkkk.... aku ni bukan minat pun bola..tp keranaMU MALAYSIA..aku tgk juga...tp tkdelah fokus sgt..tgk smbil2 buat keja umah..my hubby duduk depan tv tak berganjak pun...lawak pun ada semlm..bila gol jer bergegar apartmen kitaorg ni..sokongan kan...tp paling best bila penalti..masing2 menjerit gol hala ke umah kongsi sebelah apartmen kami..kan blok c apartmen kami under construction lagi..mestilah ada umah kongsi pak2 indon tu..diaorg pun bukan main lagi booooo pasukan kita tau...rasakan serangan balas kitaorg time penalti tu...apa pun permainan skuad harimau muda malaya kita mmg best..diaorg berusaha sehabis bole...cemas jer tgk bola semlm...org lain yg main bola..kita yg tk duk diam..hehehehe....


18 November 2011

Kenali Diri Anda...

Dicatat oleh Cik Ina di 11:32 PG 0 ulasan
Cewah tajuk tk henggat kan..yelah semlm aku kursus..Teknik2 Menjadi Pekerja Efektif..best gak kursus ni..santai gan byk gelak..ni aku nk kongsi sedikit info..kita semua mesti ada warna kegemaran kan..smpai ada yg fanatik kan..warna tu mencerminkan peribadi kita tau....

merah - Berani, Agresif, Tegas,cepat, hilang sabar,suka menarik berhatian, sinis, perancang,hamba abdi kepada kerja, takutkan kegagalan..

Hitam - ikut peraturan,skema,cerewet,mematuhi arahan, terlalu teliti

putih - bersih,jujur, suci,boleh dipercayai,amanah,pasif, kemas, tabah, sabar

Kuning - was-was, lambat buat keputusan, bersangka baik,banyak bertanya, ceria

hijau - pendam perasaan,sensitif,pendiam,suka berfikir,suka duduk sorang2,low profile,pendiam

Biru - romantik,cool,meriahkan keadaan,tiada peraturan,pengasih,penyayang,mudah mesra,pentingkan persahabatan..

warna mana agaknya yg jadi idaman hati????


16 November 2011

Salam....

Dicatat oleh Cik Ina di 11:23 PG 1 ulasan
Rasa lama tk update blog..raya haji hr tu kitaorg balik Alor setar..balik mai KL dua2 demam..terus smbung mc..skrg ni dah ok skit cuma tekak aku ni msh sakit..nk baik mcmne klu asyik belasah ais jer..hentam jelah labu...walaupun aku tk balik beraya kt terengganu..tp ma aku ada kirimkan utk aku daging korban pada adik lelaki aku...kebetulan abah aku korban tahun ni..merasalah juga kan..

ni gambar beg yg aku tempah gan k.zah ...semlm dah ambik..kak zah,sory ambik gambar dr blog kak zah..bole kan!!!.beg ni aku tempah utk aku bwk pegi opis..nk bwk bekal senang..org tk nmpak..hehehe..yer aku skrg dah rajin masak utk bwk bekal..nk jimatlah kata kan..lg pun baik kita masak sndiri..ikut selera kita...sedap pun ikut tekak kita jer..kang bila beli klu tk sedap mulalah bising kan...hihihi...

ni sarapan aku pagi tadi..sandwish telur...

ni lak utk lunch..spagetti goreng hentam ajerlah...hahahaha...biasalah mknan org rajin..tp sedap tau..cepat & senang...tp tkde colour2 sb carrot gan cili bengala tkde stok dlm peti ais..bubuh naget tempura je...
rasa best lak bila bwk bekal..tambah lak bila pakai beg cantik..kan kak zah...hehehehe...

03 November 2011

Taadaaaa....

Dicatat oleh Cik Ina di 1:54 PTG 0 ulasan
Salam...sekejap timbul sekejap tenggelam..mcm tk kenal kan...sihat ke??hehehe..opismate aku dah ada blog skrg ni..bagus2...jomlah kita sama2 berblogging...hari ni ada meeting group unit aku..punyalah mgantuk smpai aku rasa nk keluar je dr bilik meeting tu..tp tk kuar pun..gile tahan mgantuk smpai aku tgk smua org dlm tu double..hahahahaha....opps..minggu depan raya haji kan..korang balik kg tk??aku balik alor star belah my hubby..sb raya puasa kan aku dh balik kg aku..aku ikut jer mana2...Jd terpaksalah aku settle kan kerja apa yg patut..sb aku nk cuti..adooo bos lak nk g outstation..tkpe aku settle bab aku..pandai2lah ye...

ni nasi lomak order time meeting td..rasa dia??entahlah no komen...order dr cafe bawah jer..


ni pun mknan meeting juga tp di order dr luar..yg ni mmg sedapppp..tak caya ke??tnyelah aku...hehehe...

25 Oktober 2011

Nasib baik....

Dicatat oleh Cik Ina di 8:36 PTG 2 ulasan
Salam dan selamat malam..dah dinner ke??aku??tak lalu nk mkn sb mulut dah payau..selsema dah myerang..harap2 tk melaratlah..mlm ni aku duk sorang2 sb my hubby dh kuar..g tolong member dia nk pindah..apa nak buat kannn...aku ni nasib baiklah esok cuti..dapatlah rest kat umah..badan ni dah seram sejuk nk demam..td pun kt opis aku duk tahan jer..tambah lak time balik kerja tadi kami berdua bermandikan hujan..basah kuyub..dah musim hujan kan skrg ni..kenalah ambik risiko basah klu kebetulan pi opis gan moto...pasni aku nk cadanglah pd my hubby..gilir2 gan keta..faham2jelah KL ni klu gan keta..tk larat aku nk menunggu..oklah aku nk rehatlah.....kepada mereka yg beraya esok..hepi deepavali...

20 Oktober 2011

Servis Tip Top....

Dicatat oleh Cik Ina di 8:51 PG 0 ulasan
Salam dan selamat pagi...dah sarapan ke??aku dah..ikutkan dah jemu gan menu kt cafe opis ni..tp nk buat mcmne kan..tk mkn lapar kan...hari ni kepala aku weng2..tp stil ok lg..tak sabar nk tunggu esok sb family aku nk dtg..hehehehe...berbalik pada tajuk..mmg terbaikkkk lah..aku sebenarnya dah lama tk g Pizza hut kt Wangsa maju tu..sb area umah kitaorg dh ada PHD tu..kt Prima Sri Gombak..kira tk yahlah kan nk g jauh2..so semlm my hubby teringin nk mkn pizza..aku ingatkan nk tapau jer..malas nk g jauh2 ni..padahal bukan jauh mana..lagi 1 bukan aku yg drive pun..mgada2 btul aku ni kan..aku malas nk pi jauh2 sb semlm hujan bukan main lebat lagi kt umah aku..tapi disebabkan org nk belanja..mak ok jerrr...kagum sekejap aku bila tgk layanan yg tip top ni..last aku pi..nk panggil budak pizza utk order pun dekat setengah jam..punya lah lembap...tk tidak lagi sekarang...korang akan dilayan secepat kilat hanya di pizza hut wangsa maju....mcm tulah kan..muka sentiasa senyum jer..kita tgk pun seronok..

semlm server kami namanya Ana...







kami berdua ambik set yg utk 2 org..cuma upkan gan salad ni..nmpak jer sikit..tp tercungap2 kami berdua nk habiskan smua tu...ada 1 mende yg aku tak suka skit..time kami smpai tu adalah couple kt hujung tu..yg laki tu asyik tgk jer kitaorg..tambah bila aku duk snap gambar2 mknan ni..tgk tk berkelip...adooo ada hutang ke??atau ingat kami tk mampu nk bayar ke??dia mkn pun awek yg bayar...jgn pandang org pada pakaian tau...mentang2lah kami hnya pakai jeans gan t-shirt jer...tk vogue mcm setengah org...i tak kesah u....janji kami bahagia...

17 Oktober 2011

Tak de tajuk bole????

Dicatat oleh Cik Ina di 3:45 PTG 0 ulasan
Salam dan selamat petang...takde idea lah skrg ni nk mgarang..payah benor nk mulakan...jiwa kacau masih menganggu..tp buat tk tahu jelah..kang makin di layan makin mjadi2..sabtu ahad tkde g memana..plan nk g Halfest kt PWTC..tapi disebabkan pyakit M yang melanda kami berdua..duk umah jelah..ok apa duk umah kan..tenang je jiwa..yelah hari2 masuk KL ni..sabtu ahad nak jugalah ketenangan...dulu2 aku rajin sgt klu masak gerenti aku bubuh kt sini..tapi skrg jarang sgt dah...nk kata aku tk masak..tak mungkin...gile ke buat kabinet dapur beribu..pastu pakat tgk jer...sungguh tak berbaloi kan...disebabkan aku masak yg simple2 jer..tulah yg malas nk bubuh sini..malu lah...
tunggu aku rajin ye..nanti aku bubuh kt sini balik...berbalik pd yg aku hangin minggu lepas...lega aku tgk dinding lif aku dah kembali bersih..mesti cleaner dah bersihkan....bagus2...minggu ni aku adalah amat free..sb bos ada VM kt Putrajaya..bole aku rehat skit...ye ke??bukan aku ni selalu jer rehat??hahahahha...biasalah kan dh nama PA terjun...mood nk mari keja pun skrg ni tgh kritikal...
tenat dah aku ni....ada sesiapa ada ubat tak??????

13 Oktober 2011

Tak tahu nk kata apa.....

Dicatat oleh Cik Ina di 9:47 PG 0 ulasan

Salam dan selamat pagi...mmg aku tk tahu nk kata apa...nk kata aku bad mood mungkin juga..stress pun ada juga...serabut kepala pun ada juga...tp masalahnya yg aku bad mood+stress+serabut kepala disebabkan apa????aku sendiri tk tahu apa masalah aku ni...jiwa kacau kot...hahahahaha..susah wei masalah aku ni...mungkin hormon yg buat aku jiwa kacau ni..tp tulah mcm tk hepi je kan..harap2 esok2 oklah aku ni...ok..aku nk citer skit lah pasal kesedaran kita ttg vandalisme(btul tk aku eja ni)..aku ckup hangin pagi tadi..selama setahun lebih aku duduk umah aku ni..pagi td btul2 buat aku panasss jerr...yelah kita ni duk apartmen..sama2lah kita jaga apartmen tukan..aku btul2 tk faham apa masalah yg sebenarnya di alami oleh golongan ini???sakit hati sgt ke tgk dinding lif tu bersih tanpa conteng2???aku tahu mana2 apartmen akan mengalami situasi yang sama..napelah tkde kesedaran langsung??apa yg golongan ni dapat bila smua dinding lif di conteng dengan perkataan yg tak senonoh??kerana kebodohan dia kita dapat malu..bayangkan family atau kawan2 nk berkunjung ke umah kita..masuk jer lif terus di sajikan dengan contengan yg memalukan...maaf cakaplah bagi aku bodohnya budak2 ni..klu budak2 cerdik tkkan buat smua ni..tk bole tgk agaknya dinding tu bersih..ntah apa kaitan dinding lif tu gan hdup dia tk tahulah..kotlah dinding lif tu buat dia tk lulus exam...adoooo aku btul hangin...yelah apartmen aku ni kira barulah kan..apalah salahnya sama2 jaga kebersihan gan kecantikan...susah btul mcm ni...tkde kesedaran langsung..agaknya sebelum ni,golongan ni hdup dalam gua kot....

12 Oktober 2011

Tiada duka yg abadi

Dicatat oleh Cik Ina di 4:00 PTG 0 ulasan
video

Padamu Ku Bersujud...

Dicatat oleh Cik Ina di 3:17 PTG 0 ulasan
Salam...sekejap timbul..sekejap tenggelam..dah jd kebiasaan dah kan...senyap itu lebih baik kan..drp bising tkde apa...ni aku nk share gan korang..lagu Padamu Ku Bersujud...aku suka sgt lagu ni...tenang je hati ni...bila dengar je lagu ni...sedih pun ada gak...yelah keinsafan tu datang...tambah lak skrg ni dah musim haji..seronoknya aku tgk jemaah Malaysia yang dapat ke sana...tu yg buat aku rindu pada Baitullah...tgk kaabah berdiri megah depan mata kita..buat diri kita bukan takat sebak..menangis ko....1 pgalaman yg tak mungkin aku dilupakan smpai bila2.....mudah2an ALLAH murahkan rezeki aku lagi agar aku dapat jadi tetamu ALLAH lagi...Insyaallah....kepada semua jemaah haji..selamat berangkat..selamat menjalani ibadat haji gan selamat kembali....

video

07 Oktober 2011

Popia Crabstick

Dicatat oleh Cik Ina di 4:58 PTG 0 ulasan
salam...tercapai juga impian aku nk cuba crabstick Puan Ejan ni..dah lama duk aim..dah tk sanggup aku sabar..terus aku contact empunya diri utk order...alhamdulilah dah smpai popia...bila dh dapat terus aku masukkan dalam freezer kt opis...




Salam Pagi Jumaat....

Dicatat oleh Cik Ina di 9:35 PG 0 ulasan
Salam dan selamat pagi...kembali menulis setelah sekian lama menyepi...sedia maklum aku kan di landa pyakit M..pyakit yang sukar di ubati....hehehehe...ptg ni kan Belanjawan,,harap2 adalah berita baik utk org2 gomen kan..terlalu banyak khabar angin sejak seminggu dua ni..klulah smua tu btul..alhamdulilah..sama2lah kita tunggu ye...Sebelum aku pi umrah aku adalah buat bisness homemade nugget skit2..tp bila time nk pegi aku terpaksa stop sb tak ckup tgn...so skrg aku bukak balik bisness homemade nugget aku ni...sapa2 nk cuba bolelah contact aku yer INA - 0193463635..nugget aku ni aku buat bila dapat order..aku tk buat utk sejuk beku sb aku nk jaga kualiti dan rasa..dan yang penting tiada bahan pengawet serta daging ayam fresh tau...





Alhamdulilah sambutan mengalakkan dari kawan2...tq kepada kawan2 yg sudi mengorder...

19 September 2011

Jamuan Pra Raya Unit...

Dicatat oleh Cik Ina di 11:29 PG 0 ulasan
Salam...dah nk balik baru terhegeh2kan...bukan apa..aku dr pagi duk upload gambar ni..bukan main byk songeh...dah hujung2 br nk boleh..ni time jamuan pra raya bagi unit aku..utk staff unit jer..biasa2 jer..sb nya 23/9 kitaorg ada jamuan raya untuk cawangan..time tulah baru nk grand..unit kitaorg dapat tema Semerah padi..yer beraya era zaman P.Ramlee uuuu...ada yg dapat madu tiga,bujang lapok,tiga abdul,ibu mertua,antara 2 darjat dll...susah gaklah dapat tema semerah padi ni..tp insyaallah bole buat punya...tungguuuuuu....jomlah layan gambar jamuan potluck kami ni....







13 September 2011

Raya oh Raya....

Dicatat oleh Cik Ina di 10:00 PG 0 ulasan
Salam...apa khabar semua???hari ni dah 15 syawal aku baru timbul...penat sungguh...yelah buat kenduri kawin mana tk penat..bukan takat penat badan tapi penat otak...sb tu aku baru terhegeh2 nk update blog ni..tp nk upload gambar bukan main lembap pulok hari ni..layan jelah gambar yang tak seberapa ni..gambar kenduri nnti2 aku update ye...


kami di pagi raya....


menantu ma...


menantu abah...


kami bersama ma gan abah..


kesayangan kami...



aku gan adik bongsu kesayangan...hahaha kami berdua yg rasmi dulu pelamin tu...










25 Ogos 2011

Salam Aidilfitri..Maaf Zahir & Batin...

Dicatat oleh Cik Ina di 11:41 PG 1 ulasan


Assalamualaikum...KASIHLATINA ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua kawan2..MAAF ZAHIR & BATIN..kepada mereka yg pulang beraya ke kampung,sama2lah kita berhati2 dalam perjalanan..semoga kita selamat sampai ke destinasi yang dituju..


 

** DiARi CiK iNa....CiK iNa DiARi...** Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez