25 Ogos 2011

Salam Aidilfitri..Maaf Zahir & Batin...

Dicatat oleh Cik Ina di 11:41 PG 1 ulasan


Assalamualaikum...KASIHLATINA ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua kawan2..MAAF ZAHIR & BATIN..kepada mereka yg pulang beraya ke kampung,sama2lah kita berhati2 dalam perjalanan..semoga kita selamat sampai ke destinasi yang dituju..


18 Ogos 2011

Lima is Five = 5

Dicatat oleh Cik Ina di 11:07 PG 0 ulasan



Salam...mengada2 kan tajuk aku hari ni...hehehe...sebenarnya hari ni adalah ulangtahun perkahwinan kami...pejam celik dah 5 tahun kami bersama..


to my Hubby...abg,terima kasih kerana menyintai diri ini....menyayangi dan mengambil berat diri ini...selama 5 tahun kita bersama..susah senang kita tetap bersama..abglah pendorong & penguat semangat...tanpa abg..diri ini tanpa hala tuju...syg sentiasa doakan kebahagian kita utk selamanya...abg, I LOVE U FOREVER....

16 Ogos 2011

16 Ramadhan...

Dicatat oleh Cik Ina di 12:31 PTG 0 ulasan
Salam...sekejap jer dah 16 ramadhan kan..kan..hehehe..aku jelah tk berubah2 gan penyakit M..entah susah nk ckp..malas nk taip..tp bab baca blog org aku no.1...aku dlm bulan pose ni mmg aku mgaku yg aku tk cergas..tk tahu kenapa..badan mcm tk sihat jer tp sebenarnya aku sihat walafiat...agaknya malas menguasai diri aku kot..mood nk datang kerja pun makin menurun skrg..kepala ingat nk cuti jer..teruk btul aku ni kan..pagi2 liat benor..mgalahkan budak2...semangat nk buat kuih raya pun terjejas..tak seperti tahun sebelum ni..tahun lepas punyalah aku bersemangat gan berkobar2 nk buat kuih..tapi tahun ni..bercinta ko!!!adoooo keinginan nk buat ada tp tulah..bagai dikata...hihihihi...ahad hr tu..rasa tk ok jer tp teringin nk buah kuih..so on jelah..buat slow2..ni lah hasilnya..dapatlah buat 2 jenis biskut..setiap 1 dapat 2 balang..1 utk umah aku..1 lagi utk umah ma aku..jadilah dr tkde kan...sabtu ni plan nk buat 1 jenis lagi..alah yg senang jer..cornflake bermadu tu...ingatnya nk buat tat tp aku btul2 tk mampu lah..kuih tat tu favourite ma aku..terpaksalah aku order gan officemate aku jer..kudapan2 yg lain adalah sikit aku beli..ckuplah kan..tahun ni kita raya kejap jer sb cbuk nk kenduri lak kan...oklah time rehat ni..nk tido jap..penatlah ke hulu ke hilir ni..bos ada..byklah skit keja...tp esok bos tkde...yessssss..........






10 Ogos 2011

SENYUM...

Dicatat oleh Cik Ina di 10:49 PG 0 ulasan
Assalamulaikum...senyum..hehehe..senyum kan sedekah...apa salahnya kan...hari ni dah 10 ramadhan..alhamdulilah syukur aku dapat jalani ibadah ni..pasal entri mkn2..teringin nk buat tp M..kekadang siap masak lupa lah pulak..alhamdulilah dapat juga bonus tahun ni..walaupun setengah bulan gaji kira memadai lah..dari tak de kan..kira bernafas jugalah raya tahun ni...hehehe...sebut pasal raya...persiapan tk settle lagi..baju melayu my hubby tk beli lagi..termasuklah baju kurung aku utk sedondon gan my hubby...yang dah ada 2 pasang..nak kena cari dah ni..dah tk lama dah nk raya ni...korang dah apply cuti ke??aku pagi tadi 1 jam setengah mengadap pc nk apply cuti guna Hrmis..punyalah lembap ya allah..sabar jelah...nasib baik puasa kan..agaknya ramai org duk masuk kot..sabar punya sabar dapatlah aku settle kan bab cuti..tunggu bos luluskan ajer...berkobar ni nak raya...tapi kadang2 rindulah zaman kecik2 dulu2..time tu klu raya punyalah hepi sgt2..smpaikan mlm raya tk mau tido..andai dapat diulangkan waktu tu..seronoknya..skrg ni suasana raya pun tk mcm dulu kan...tambah pulak aku duk merantau kt KL ni..tk rasa apa2..tkpe...tahun ni aku balik awal ke kg..leh ambik mood raya...hehehe...raya tahun ni family kitaorg sibuk skit sb 5 syawal adik aku yg no.2 nak kahwin..bertambahlah ahli baru family kami..tak sabar nk balik kg sebenarnya sb aku mmg rindukan makanan terengganu..iaitu bubur lambuk gan nekbat...bukan tkde bubur lambuk kt KL ni tapi tak sama gan yg terengganu punya...sedap tauu....hehehehe...oklah..merapu je aku ni..bye....

05 Ogos 2011

Takde tajuk....

Dicatat oleh Cik Ina di 12:35 PTG 0 ulasan
Salam...hari ni dah 5 Ramadhan..alhamdulilah aku dapat jalani ibadah ini...hari ni jumaat,esok sabtu ahad cuti..sukanya aku..tp my hubby dah ada plan..dia nk pi servis kereta..yelah kang nk balik raya...dah alang2 kuar nanti bolelah aku pi beli brg dapur..smua kt umah dah kering..barang2 biskut raya pun ingat nk beli jugalah...alah buat sikit2..mana yang mampu...biskut apa nk buat tk fikir lagi..nanti2lah..aku suka tgk blogger lain update blog diaorg gan juadah berbuka gan sahur..boleh cuci mata gan bg idea utk aku ni..aku ni selalu buntu nk masak apa time sahur...aku ingat pasni nk masaklah utk buka pose..jimat skit kan..kadang kt bazar aku beli mknan yg sama jer sb aku takut nk cuba yg lain..takut tk sedap...baik aku masak klu mcm tu...semlm my hubby nk mkn JM Beriani..balik keja hujanlah pulok..dah ler kitaorg ni merempit(naik motor)..kenalah tunggu hujan berhenti tapi nampak gayanya hujan tk mau stop so kitaorg redah jelah..kitaorg singgah JM Beriani kt Prima Sri Gombak jer..alah kira paling dekat gan umah aku..tapau jelah nasi beriani daging gan kambing beriani utk my hubby..berbukalah kami berdua...my hubby kata kt Selayang Mall lg sedap..tp bagi aku sedap semua..hahahaha..yelah tengah lapar kan...sahur pagi tadi pun mkn lauk beriani yg balance tu..cuma aku upkan gan nasi goreng..sorilah gambar tkde..biasalah M kan...hehehehe...oklah nnti kita smbung balik..tido time..aku sorang2 kt opis..akak2 opis smua dah keluar shopping..aku malas nk ikut...bye...

03 Ogos 2011

Timbul Kembali....

Dicatat oleh Cik Ina di 7:44 PG 0 ulasan
Assalamualaikum....hari dah 3 ramadhan kita berpuasa...sebelum aku melalut..aku nk ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak kpd semua kawan2..mmglah agak lewat tp bole aje kan...niat tu penting...aku alhamdulilah dapat jalani ibadah ini dengan tenang..ok berbalik pd tajuk..sejak akhir2 ni mmg aku mgaku aku mmg malas...sb tu timbul tenggelam tu..tambah pulak seminggu sebelum puasa, aku demam gan batuk2..lagi lah aku malas..malas nk update blog jer...kerja lain ok...gila ko aku malas nk buat kerja umah...hahahahha...biasalah mood akan pengaruhi hidup kita kan...setakat 2 hari berpuasa ni,untuk berbuka kitaorg beli jer..beli nasi sebungkus share gan my hubby..utk sahur mmg aku akan masak..aku ingat pasni aku nk masaklah utk berbuka puasa..harap2 berjayalah impian aku ni...(wahai malas..silalah pergi jauh2 ye...jgn dekat gan aku...hahahahaha)
 

** DiARi CiK iNa....CiK iNa DiARi...** Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez