25 Oktober 2011

Nasib baik....

Dicatat oleh Cik Ina di 8:36 PTG 2 ulasan
Salam dan selamat malam..dah dinner ke??aku??tak lalu nk mkn sb mulut dah payau..selsema dah myerang..harap2 tk melaratlah..mlm ni aku duk sorang2 sb my hubby dh kuar..g tolong member dia nk pindah..apa nak buat kannn...aku ni nasib baiklah esok cuti..dapatlah rest kat umah..badan ni dah seram sejuk nk demam..td pun kt opis aku duk tahan jer..tambah lak time balik kerja tadi kami berdua bermandikan hujan..basah kuyub..dah musim hujan kan skrg ni..kenalah ambik risiko basah klu kebetulan pi opis gan moto...pasni aku nk cadanglah pd my hubby..gilir2 gan keta..faham2jelah KL ni klu gan keta..tk larat aku nk menunggu..oklah aku nk rehatlah.....kepada mereka yg beraya esok..hepi deepavali...

20 Oktober 2011

Servis Tip Top....

Dicatat oleh Cik Ina di 8:51 PG 0 ulasan
Salam dan selamat pagi...dah sarapan ke??aku dah..ikutkan dah jemu gan menu kt cafe opis ni..tp nk buat mcmne kan..tk mkn lapar kan...hari ni kepala aku weng2..tp stil ok lg..tak sabar nk tunggu esok sb family aku nk dtg..hehehehe...berbalik pada tajuk..mmg terbaikkkk lah..aku sebenarnya dah lama tk g Pizza hut kt Wangsa maju tu..sb area umah kitaorg dh ada PHD tu..kt Prima Sri Gombak..kira tk yahlah kan nk g jauh2..so semlm my hubby teringin nk mkn pizza..aku ingatkan nk tapau jer..malas nk g jauh2 ni..padahal bukan jauh mana..lagi 1 bukan aku yg drive pun..mgada2 btul aku ni kan..aku malas nk pi jauh2 sb semlm hujan bukan main lebat lagi kt umah aku..tapi disebabkan org nk belanja..mak ok jerrr...kagum sekejap aku bila tgk layanan yg tip top ni..last aku pi..nk panggil budak pizza utk order pun dekat setengah jam..punya lah lembap...tk tidak lagi sekarang...korang akan dilayan secepat kilat hanya di pizza hut wangsa maju....mcm tulah kan..muka sentiasa senyum jer..kita tgk pun seronok..

semlm server kami namanya Ana...







kami berdua ambik set yg utk 2 org..cuma upkan gan salad ni..nmpak jer sikit..tp tercungap2 kami berdua nk habiskan smua tu...ada 1 mende yg aku tak suka skit..time kami smpai tu adalah couple kt hujung tu..yg laki tu asyik tgk jer kitaorg..tambah bila aku duk snap gambar2 mknan ni..tgk tk berkelip...adooo ada hutang ke??atau ingat kami tk mampu nk bayar ke??dia mkn pun awek yg bayar...jgn pandang org pada pakaian tau...mentang2lah kami hnya pakai jeans gan t-shirt jer...tk vogue mcm setengah org...i tak kesah u....janji kami bahagia...

17 Oktober 2011

Tak de tajuk bole????

Dicatat oleh Cik Ina di 3:45 PTG 0 ulasan
Salam dan selamat petang...takde idea lah skrg ni nk mgarang..payah benor nk mulakan...jiwa kacau masih menganggu..tp buat tk tahu jelah..kang makin di layan makin mjadi2..sabtu ahad tkde g memana..plan nk g Halfest kt PWTC..tapi disebabkan pyakit M yang melanda kami berdua..duk umah jelah..ok apa duk umah kan..tenang je jiwa..yelah hari2 masuk KL ni..sabtu ahad nak jugalah ketenangan...dulu2 aku rajin sgt klu masak gerenti aku bubuh kt sini..tapi skrg jarang sgt dah...nk kata aku tk masak..tak mungkin...gile ke buat kabinet dapur beribu..pastu pakat tgk jer...sungguh tak berbaloi kan...disebabkan aku masak yg simple2 jer..tulah yg malas nk bubuh sini..malu lah...
tunggu aku rajin ye..nanti aku bubuh kt sini balik...berbalik pd yg aku hangin minggu lepas...lega aku tgk dinding lif aku dah kembali bersih..mesti cleaner dah bersihkan....bagus2...minggu ni aku adalah amat free..sb bos ada VM kt Putrajaya..bole aku rehat skit...ye ke??bukan aku ni selalu jer rehat??hahahahha...biasalah kan dh nama PA terjun...mood nk mari keja pun skrg ni tgh kritikal...
tenat dah aku ni....ada sesiapa ada ubat tak??????

13 Oktober 2011

Tak tahu nk kata apa.....

Dicatat oleh Cik Ina di 9:47 PG 0 ulasan

Salam dan selamat pagi...mmg aku tk tahu nk kata apa...nk kata aku bad mood mungkin juga..stress pun ada juga...serabut kepala pun ada juga...tp masalahnya yg aku bad mood+stress+serabut kepala disebabkan apa????aku sendiri tk tahu apa masalah aku ni...jiwa kacau kot...hahahahaha..susah wei masalah aku ni...mungkin hormon yg buat aku jiwa kacau ni..tp tulah mcm tk hepi je kan..harap2 esok2 oklah aku ni...ok..aku nk citer skit lah pasal kesedaran kita ttg vandalisme(btul tk aku eja ni)..aku ckup hangin pagi tadi..selama setahun lebih aku duduk umah aku ni..pagi td btul2 buat aku panasss jerr...yelah kita ni duk apartmen..sama2lah kita jaga apartmen tukan..aku btul2 tk faham apa masalah yg sebenarnya di alami oleh golongan ini???sakit hati sgt ke tgk dinding lif tu bersih tanpa conteng2???aku tahu mana2 apartmen akan mengalami situasi yang sama..napelah tkde kesedaran langsung??apa yg golongan ni dapat bila smua dinding lif di conteng dengan perkataan yg tak senonoh??kerana kebodohan dia kita dapat malu..bayangkan family atau kawan2 nk berkunjung ke umah kita..masuk jer lif terus di sajikan dengan contengan yg memalukan...maaf cakaplah bagi aku bodohnya budak2 ni..klu budak2 cerdik tkkan buat smua ni..tk bole tgk agaknya dinding tu bersih..ntah apa kaitan dinding lif tu gan hdup dia tk tahulah..kotlah dinding lif tu buat dia tk lulus exam...adoooo aku btul hangin...yelah apartmen aku ni kira barulah kan..apalah salahnya sama2 jaga kebersihan gan kecantikan...susah btul mcm ni...tkde kesedaran langsung..agaknya sebelum ni,golongan ni hdup dalam gua kot....

12 Oktober 2011

Tiada duka yg abadi

Dicatat oleh Cik Ina di 4:00 PTG 0 ulasan
video

Padamu Ku Bersujud...

Dicatat oleh Cik Ina di 3:17 PTG 0 ulasan
Salam...sekejap timbul..sekejap tenggelam..dah jd kebiasaan dah kan...senyap itu lebih baik kan..drp bising tkde apa...ni aku nk share gan korang..lagu Padamu Ku Bersujud...aku suka sgt lagu ni...tenang je hati ni...bila dengar je lagu ni...sedih pun ada gak...yelah keinsafan tu datang...tambah lak skrg ni dah musim haji..seronoknya aku tgk jemaah Malaysia yang dapat ke sana...tu yg buat aku rindu pada Baitullah...tgk kaabah berdiri megah depan mata kita..buat diri kita bukan takat sebak..menangis ko....1 pgalaman yg tak mungkin aku dilupakan smpai bila2.....mudah2an ALLAH murahkan rezeki aku lagi agar aku dapat jadi tetamu ALLAH lagi...Insyaallah....kepada semua jemaah haji..selamat berangkat..selamat menjalani ibadat haji gan selamat kembali....

video

07 Oktober 2011

Popia Crabstick

Dicatat oleh Cik Ina di 4:58 PTG 0 ulasan
salam...tercapai juga impian aku nk cuba crabstick Puan Ejan ni..dah lama duk aim..dah tk sanggup aku sabar..terus aku contact empunya diri utk order...alhamdulilah dah smpai popia...bila dh dapat terus aku masukkan dalam freezer kt opis...




Salam Pagi Jumaat....

Dicatat oleh Cik Ina di 9:35 PG 0 ulasan
Salam dan selamat pagi...kembali menulis setelah sekian lama menyepi...sedia maklum aku kan di landa pyakit M..pyakit yang sukar di ubati....hehehehe...ptg ni kan Belanjawan,,harap2 adalah berita baik utk org2 gomen kan..terlalu banyak khabar angin sejak seminggu dua ni..klulah smua tu btul..alhamdulilah..sama2lah kita tunggu ye...Sebelum aku pi umrah aku adalah buat bisness homemade nugget skit2..tp bila time nk pegi aku terpaksa stop sb tak ckup tgn...so skrg aku bukak balik bisness homemade nugget aku ni...sapa2 nk cuba bolelah contact aku yer INA - 0193463635..nugget aku ni aku buat bila dapat order..aku tk buat utk sejuk beku sb aku nk jaga kualiti dan rasa..dan yang penting tiada bahan pengawet serta daging ayam fresh tau...





Alhamdulilah sambutan mengalakkan dari kawan2...tq kepada kawan2 yg sudi mengorder...
 

** DiARi CiK iNa....CiK iNa DiARi...** Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez